Despre noi

Am creat acest site, pentru a veni în sprijinul medicilor români și, mai ales, a pacienților COVID-19. Comunitatea medicală internațională colaborează mai intens și mai deschis ca niciodată. Zilnic sunt publicate studii parțiale și articole științifice, precum și informații despre noi țări care autorizează utilizarea terapiei cu plasmă convalescentă pentru prevenirea și combaterea infecției cu SARS-CoV2.

Vom continua să publicăm zilnic tot ce apare nou, respectiv ghiduri terapeutice, studii sau articole științifice, astfel încât să oferim medicilor informațiile necesare, pentru a putea salva cât mai mulți dintre pacienții români.

Pe 30 martie 2020, Besmax Pharma Distribution SRL (BPHD) a semnat împreună cu Ministerului Sănătății un protocol prin care am donat trei echipamente de plasmafereză și 3000 de kituri de recoltare de plasmă umană.

După ce tot mai mulți medici țară au solicitat astfel de echipamente esențiale în lupta pentru salvarea pacienților COVID-19, BPHD a decis să ofere gratuit statului încă 5o de echipamente similare, pentru a fi utilizate timp de un an de zile, exclusiv pentru colectarea de plasmă convalescentă COVID-19.

Dar toate acestea sunt lipsite de utilitate, dacă medicii nu au acces la ultimele informații cu privire la acest tratament experimental: administrarea de plasmă convalescentă recoltată de la cei care au învins noul coronavirus, denumită și plasmă hiperimună.

Tocmai de aceea, într-un timp record (4 zile) am tradus în limba română toate documentele disponibile despre administrarea de plasmă convalescentă pentru prevenirea și tratarea COVID-19. Astfel, am adunat studii și articole științifice, ghiduri terapeutice, precum și multe alte noutăți privind această terapie, care poate salva viețile pacienților infectați cu noul coronavirus.

Faceți cunoștință cu voluntarii care au creat această pagină. În ordine alfabetică:

Alexandra Baban – Sunt Markenting and Communication Manager la compania Life Solutions – Banca de Celule Stem. În 2010 m-am alăturat industriei pharma si de atunci nu ne-am mai despărțit. Putem salva vieți folosindu-ne de informație, educatie si instrumente de prevenție.

Daniel Baban – National Sales Manager la compania Life Solutions – Banca de Celule Stem. Coordonez echipa de vânzări specializată în industria recoltării și stocării celulelor stem și sunt responsabil de toate informațiile oferite clienților noștri.

Florin Bratu – Marketing and Sales Director la KWLG

Andrei Barbieru – Area Sales Manager N-E Romaniei, compania Life Solutions.
Sunt mereu de interesat de știință și inovație.
Evoluția este rezultatul interesului față de acestea iar curiozitatea o alimentează.
Work hard and do not stop to be curious!

Alina Juverdeanu, Supply Chain Manager la Besmax Pharma Distribution SRL, de 7 ani în industria farmaceutică

Cristina Gheorghe: Analist Senior de Competitive Intelligence în compania de consultanță KWLG, cu experiență de 14 ani în analiză, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Iulian Chiriac – Director general adjunct al besmax Pharma Distribution SRL. „Daca „a sti” si „a intelege” sunt etapele obligatorii ale efortului nostru spre luciditate, cred ca „a ajuta” si „a impartasi” sunt organele vitale ale transplantului afectiv pentru normalitate.”

Catalina Robu mă numesc și sunt Marketing Manager la Compania Besmax Medical Concierge. Acum mai bine de 8 ani am ales sa intru în domeniul medical pentru ca scopul meu este să fac din țara mea un loc al binelui. Iar dacă Besmax Medical Concierge oferă românilor acces către cei mai performanți medici, proiectul covidplasma.ro a fost pentru mine un pas logic. Plasma salvează vieți și voi aloca toată experiența mea, alături de entuziasmul caracteristic spre a face cunoscut tuturor acest fapt

Sunt farmacist Cristina Ilaș și de 7 ani sunt implicată în
distribuția pe teritoriul României a unor produse derivate de
plasmă umană, folosite în diferite patologii.

Florin Hozoc, CEO al Life Solutions Group. De peste 10 ani în industria farmaceutică. În tot acest timp i-am învățat pe cei de lângă mine că lucrurile sunt irealizabile doar până când le realizăm noi, cei care nu știm să deosebim imposibilul de posibil. Pentru că iubim prea mult oamenii pentru care inovăm.

Cezar Vișan – Managing Director la Besmax Medical Concierge. De peste 10 ani lucrez în domeniul serviciilor medicale.